Vær med til at skabe det nye landbrug

Vær med til at skabe det nye landbrug

I disse år bliver der talt meget om, at der skal ske ændringer i landbruget. Landbruget bliver klandret for at belaste klimaet betydeligt, ligesom brugen af sprøjtemidler og kunstgødning i det konventionelle landbrug belaster miljøet.

Når landbruget belaster klimaet skyldes det blandt andet, at dansk landbrug har en enorm produktion af svinekød og mælkeprodukter. Det vil sige, at jorden først bruges til at dyrke afgrøder på, som derefter bruges som foder til grise og køer, og først derefter får vi som mennesker gavn af produktet. Det ville være mindre klimabelastende, hvis markerne i stedet blev brugt til at dyrke afgrøder, som vi mennesker kunne spise direkte, uden at de skulle gennem et husdyr først.

Vil du være med til at gøre landbruget mere klimavenlig, vil det være en god idé at vælge en landbrugsuddannelse, hvor disse tanker fylder mere end de ellers har gjort i landbrugsuddannelserne. Det kan være, at du skal vælge en af de økologiske jordbrugsuddannelser, eller måske fokusere på biodynamisk landbrug. Intet landbrug dyrkes dog uden at belaste klimaet.

Er du kommet ind på en landbrugsskole, er der sikkert nogle gode fester. Er du lidt tyndhåret og gerne vil se flottere ud til festerne, så kan du få lavet en hårtransplantation hos https://nordichair.com/da/ og på den måde måske i højere grad gøre indtryk på hende eller ham, du gerne vil gøre indtryk på.

Landbruget er et vigtigt erhverv

Landbruget beskæftiger i dag en brøkdel af det antal personer, som for bare få årtier siden var beskæftiget direkte i landbruget. Men landbruget skaber masser af jobs i andre erhverv, så op til 300.000 mennesker har landbrugsrelaterede jobs, hvis man regner slagterier, mejerier og hele oparbejdningsindustrien med. så hvis du vælger at tage en landbrugsuddannelse, er du med til at holde beskæftigelsen oppe i et af de vigtigste områder i dansk erhverv.

Når man skal vælge sin uddannelse, er det således altid en god følelse, hvis man ved, at ens kommende job vil gøre noget godt for samfundet. Og landbruget er et vigtigt område, selv om nogle tror, at vi kan klare os uden.

Faktisk er virkeligheden den, at der i hele verden til enhver tid kun er fødevarer til omkring tre måneders forbrug til stede. Vi er derfor dybt afhængige af, at der hele tiden dyrkes afgrøder og produceres fødevarer overalt på kloden. Og i Danmark er vi rigtig dygtige til at producere mange enheder af høj kvalitet, så dansk landbrug spiller en rolle i verdens samlede landbrug, som man ikke skal underkende.

Hvis du vælger en uddannelse inden for landbruget, er du med til at gøre en forskel og sætte en kurs for, hvordan vi skal leve i fremtiden. Vil du fremme brugen af vegetariske fødevarer, eller har du mere lyst til at arbejde med dyr og deres produkter? Vælg selv og skab dig det liv, du ønsker, med en landbrugsuddannelse.

Comments are closed.
nisarg