Læg grunden til et godt liv som landmand

Læg grunden til et godt liv som landmand

Livet som landmand kan for udenforstående virke som et hårdt og slidsomt liv. Og sådan er det da også for manges vedkommende. Det kan være hårdt at passe dyr og marker, og ofte er indtjeningen ikke det, som man kunne forvente med et job, hvor man lægger så mange timer og så meget arbejde. Men alligevel tiltrækker forestillingen om livet som landmand mange mennesker, og heldigvis er det ikke så få, der også vælger at gå den vej, når de skal vælge en uddannelse for livet.

Faktisk er det sådan, at der i dag er ganske mange unge, der vælger at tage på landbrugsskole. Det er ikke mindst arbejdet med dyr, der tiltrækker. Heste, køer og grise er spændende at arbejde med, at der er en stor tilfredsstillelse i at få dyrene til at trives og give de resultater, som man som landmand stræber efter.

Også livet som økologisk landmand er noget, der tiltrækker mange unge mennesker. I en tid, hvor hensynet til miljøet spiller en stadig større rolle i alt, hvad vi foretager os, er det spændende at være med til at gøre verden lidt grønnere – også gennem arbejdet som landmand. Optaget på de økologiske grene af landbrugsuddannelsen er derfor også fuldt besat.

Skab sammenhæng i tilværelsen

Med en landbrugsuddannelse i baghånden har man som ung familie mulighed for at skabe en sammenhæng mellem arbejde og det øvrige liv, som er de færreste forundt. Ofte arbejder man der, hvor man bor, og børnene kan være tæt på forældrene en større del af dagen end børn i byen. Det giver mulighed for et unikt, holistisk liv, som mange vil misunde landmandsfamilien. Så det er også ud fra dén synsvinkel en god idé at se på, om en landbrugsuddannelse skulle være det, man vælger, når man skal vælge uddannelsesvej.

Som sagt bor man som landmand ofte der, hvor man arbejder. I hvert fald, hvis man er selvstændig landmand. Og det giver muligheder for en ung familie for at indrette et dejligt hjem lige der, hvor man opholder sig det meste af tiden. Brug for eksempel holdbare og flotte udendørs tæpper til at skabe et hyggeligt miljø på terrassen, hvor kaffen kan nydes om eftermiddagen, inden arbejdet går videre i stalden, eller brug andre virkemidler til at skabe hyggelige omgivelser for hverdagens travle liv.

Der er i disse år en stigende trend i retning af igen at søge mod landet for at etablere sig som ung familie. Nok tiltrækker byen mange unge mennesker, men flere og flere får øjnene op for de værdier, der ligger i et liv i frisk luft i grønne omgivelser. Med en landbrugsuddannelse i baghånden har man alle tiders mulighed for at forene ønsket om det fri liv på landet med et arbejde. Oven i købet et arbejde, som giver mening og skaber grobund for andres menneskers liv.

Comments are closed.
nisarg